Ørestad Skole får nye faglokaler i HUB1 på Kay Fiskers Plads

Når klokken ringer ind efter sommerferien 2021, vil Ørestad Skole være udvidet med nye faglokaler i HUB1 på Kay Fiskers Plads

Siden Ørestad City blev skabt, har KLP været en naturlig del af byen og livet i den. Der har længe været gode samarbejder med de forskellige aktører, og eksempelvis har vi haft et projekt, hvor eleverne fra Ørestad Skole fik undervisning på HUB1s byggeplads for at få indsigt i de mange fag, der er involveret.

Nu udvider vi samarbejdet, Efter sommerferien 2021 får lidt over 300 elever på 4.-6. klassetrin, nye faglokaler i HUB1. De 811 m² lokaler er indrettet til Billedkunst samt Håndværk & Design. De ligger på 1. sal lige over for Ørestad Skole, der kan ses på tværs af Arne Jacobsens Allé. Der er dermed kort og nem skolevej for eleverne, der også får deres helt egen indgang i den store bygning. Lokalerne er særligt indrettet til formålene i et samarbejdet mellem skolen og KLP.

Langsigtet løsning

Løsningen kommer efter et par år, hvor Ørestad Skole bl.a. har haft elever udstationeret på Kalvebod Fælled Skole i tre år, og der var tale om en pavillon-løsning ved Amager Fælled Skole. I forvejen lejer skolen også Ørestad Gymnasiums lokaler i Fields til sine udskolingsklasser.

Ifølge formand for skolebestyrelsen Line Rugholt er det dejligt at kunne sikre de nye faglokaler flere år frem:

"Vi har efterhånden inddraget alle de fællesarealer, vi kan, og det seneste år har vi måtte afvikle disse fag i almindelige klasselokaler, hvilket jo giver naturlige begrænsninger, når det handler om fx at save og male. Samtidig er det et stort plus, at lokalerne ligger så tæt på, så vi undgår for meget spildtid."

Aftalen mellem Københavns Kommune, skolen og KLP gælder foreløbig frem til 2025. Det skal ses i sammenhæng med, at Skolen i Ørestad Syd nu er åbnet, og Ørestad Skole gradvist overgår fra at have de nuværende fire og fem spor på nogle årgange til helt at blive den tre-sporede skole, den er tænkt som.

 

En del af byen

Hos KLP Ejendomme er markeds- og ejendomschef Stig Fermi-Erichsen glad for at kunne bidrage til det daglige liv i byen.

"En af grundtankerne med vores nye ejendom er, at vi skal give noget tilbage til byen. Vi har en central placering, og det forpligter. Derfor laver vi fx restaurant, butikker og frisør i stueetagen, og nu kan vi hjælpe vores gode naboer på skolen med et problem, der har optaget mange."

Som en del af aftalen bliver faglokalerne også tilgængelige for fx aftenskole, og det åbner dermed muligheder for nye tilbud til Ørestads beboere.

Som nævnt har vi samarbejdet med skolen før i det såkaldte brobygningsprojekt, hvor elever fra udskolingen havde undervisning på byggepladsen. Entreprenøren Hoffmann og Dansk Byggeri var også med projektet, og det var så stor en succes, at det nu bliver udvidet til andre steder i landet.

"Vi har allerede haft stor fornøjelse af samarbejdet med skolen og eleverne. De var med til første spadestik, og vi glæder os til, at de nu også flytter ind", slutter Stig Fermi-Erichsen.

Ørestad Skole lokaler HUB1 udsug og udsigt til skole.jpg
Lokaler er ved at blive indrettet. Her kommer der udsugning til undervisningen i Håndværk & Design. Fra vinduet kan eleverne se lige over på deres skole.