Køber ejendommen Princeton 1 under opførelse i Hagastaden fra SveaNor JV Holding AB og Hemsö Life Holding A

Bruttoejendommens værdi af transaktionen er 2,6 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til lidt over 1,8 milliarder danske kroner.

Lejeindtægter anslås til ca. 93 mio. svenske kroner, godt 65 mio danske. Bygningen er under opførelse, og byggestart var i 2018. Gennemførelse og overtagelse er planlagt til at være i løbet af andet kvartal af 2021.

- Vi ønsker at investere i moderne kvalitetsbygninger med gode miljøkvaliteter i centrale knudepunkter. Denne bygning passer godt ind i den strategi. Efter at have gennemført flere store ejendomstransaktioner i Danmark og Norge inden jul, er vi meget glade for at kunne præsentere vores største enkelttransaktion nogensinde i Stockholm, siger CEO. Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

Om ejendommen

Ejendommen er centralt beliggende i Hagastaden tæt på det nye Karolinska Hospital, som er et af Europas største medicinske universiteter, Karolinska Instituttet, forskersamfundet Biomedicum og KLP Eiendoms egen ejendom Torsplan.

Området omtales som en bioteknologisk klynge, hvor flere banebrydende virksomheder er etableret, og her udfører forskning og udvikling af høj kvalitet.

Bygningen er fordelt over elleve etager plus to kældre og har et udlejeligt areal på ca. 23.000 kvm. Bioteknologiselskabet RaySearch og Region Stockholm er lejere i bygningen. Bygningen bliver certificeret i overensstemmelse med miljøcertificeringsordningerne Miljöbyggnad og BREEAM.

- Ejendommen supplerer vores svenske portefølje på en god måde og vil fremstå som en signalbygning i det hurtigt voksende område i Hagastaden, siger KLP Fastigheters administrerende direktør Anette von Mentzer. Vi er etableret i Hagastaden i lang tid, og vi synes, det er et attraktivt område. Området bliver kun bedre, når flere ejendomme og servicetilbud bliver gjort færdige, og snart vil der også være en separat metrolinie, fortsætter von Mentzer.