KLP Ejendommes nye direktør kommer bl.a. med 18 års erfaring fra nordiske organisationer.

Bettina Lange er ny adm. dir. i KLP Ejendomme

Fra 1. januar 2024 har Søren Risager-Hansen givet direktørstafetten videre til Bettina Lange og er selv overgået til en stilling som udviklingschef i KLP Ejendomme.

Bettina kommer fra en tilsvarende stilling hos Castellum og er derfor vant til at arbejde i en nordisk organisation. Det har hun samlet gjort i 18 år via stillinger i Skanska, NCC Property Development, C.W. Obel Ejendomme, Deas og endelig Castellum.

 

Hvorfor lige KLP Ejendomme?

Bettina glæder sig til muligheden for at arbejde med hele værdikæden fra den daglige drift til projektstyring, for hun tror på, at det giver det bedste resultat. Derudover skal hun nu også have de lange briller på, for hun er kommet til en pensionskasse med en køreplan for fast ejendom frem til 2050.

At KLP Ejendomme til dagligt har kontorer i Ørestad og ejer tre ejendomme her trak nok heller ikke ned: Bettina har et indgående kendskab til bydelen, for hun var en af de første til at udvikle i det nye område, da hun som projektudviklingschef i C.W. Obel Ejendomme stod i spidsen for projektet Mikado House i den nordlige del. Siden da har hele Ørestad udviklet sig, og rummer moderne ejendomme, som er arealeffektive, leverer services og er energieffektive – så Bettina mener, at man skal tale Ørestad op.

 

Bæredygtighed og digital innovation på dagsordenen

Som mange andre arbejder KLP også med bæredygtighed. For Bettina er det et stort fokuspunkt, og hun er positivt overrasket over, hvor langt KLP allerede er pga. vores ISO-certificeringer 9001 og 90014, og der lagt en koncernstrategi.

Det er der også for digital innovation både på bygningsniveau og på virksomhedsniveau, og bæredygtighed og digitalisering hånd i hånd. Work smartere og lær hurtigere og mere sikkert.

Derudover har Bettina også ambitioner på branchens vegne. Hun glæder sig til det nye ESG-benchmark som værktøj, og så er der også nogle input til mere energieffektivitet i branchen:

- Der er alt for store lovmæssige begrænsninger i forhold til at opgradere den eksisterende ejendomsmasse. Det kan ikke være meningen, at hr. og fru Andersens pension skal bruges til, at nogle lejere kan bo billigt men energirigtigt, udtalte hun i et interview med Estate Magasin i januar.